Пропадна дело за катастрофа с блъснат колоездач на  улица Ген.

...
Пропадна дело за катастрофа с блъснат колоездач на  улица Ген.
Коментари Харесай

До 10 години затвор грозят шофьорка, причинила смъртта на колоездач в Пловдив

Пропадна дело за злополука с блъснат колоездач на  улица „ Ген. Данаил Николаев “ в Пловдив. Причината – шофьорката Нина Димитрова не е получила обвинителния акт преди повече от 7 дни. Според закона, страните по делото би трябвало да са осведомени с описаното закононарушение най-малко една седмица преди съвещанието.
Прочетете още
Инцидентът, при който Г. Попов загуби живота си се случи на 3 декември 2021 година Според обвинителния акт, Нина Димитрова карала джипът си мерцедес по еднопосочната улица и е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата, като с това по несъобразителност е предизвикала гибелта на велосипедиста, който е умрял 45 дни след злополуката – на 17 януари 2022 година

В днешното съвещание в Пловдивския областен съд участваха част от роднините на умрелия колоездач, дружно с представящия ги бранител – юрист Костадин Сарийски. Внуците на Попов обаче, които също се водят потърпевши в процеса, не бяха в правосъдната зала като стана ясно, че са нередовно призовани. За идващото съвещание, което е планувано за 28 юни,  трябва да им бъде изпратена призовка.

Ако бъде приета за отговорна, Димитрова може да получи наказване от 3 до 10 години отнемане от независимост.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР